Receptpalota

Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

                               Mexikói étel receptek

1. Csirke fajitas

2. Mexikói csirke

3. Chilli con carne

4. Darált húsos texasi krumpli

5. Rizsfelfújt paprikával, kukoricával és sajttal

                                            Csirke fajitas

Ez az egyik kedvenc ételem, ezen az oldalon bukkantam rá

Csirkés fajitas | Selion meséi

Tortilla

Hozzávalók:

4 dl liszt, 0,5 dl étolaj, 1/2 teáskanál só, 1 dl víz

Összekeverjök a lisztet a sóval, majd összemorzsoljuk a lisztet és az olajat és belekeverjük a vizet és kidolgozzuk a tésztát. Fóliába csavarjuk és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél órát, maj átgyúrjuk mégegyszer és 8 vagy 12 részre osztjuk. Mindegyiket gömbölyüre gyurjuk és egyenként fóliába csavarjuk fél órára. Kinyújtjuk 20 vagy 25 cm-es körökre. Zsírpapír rétegek közé rakjuk. Egy száraz serpenyőt felhevítünk, addig míg a vízcsepp nem táncol rajta belerakjuk a tésztát és 20-30 másodperc alatt amíg hólyagos nem lesz és megfordítjuk.

Fajitas

Hozzávalók:

1 kg csirkemell,1 nagy hagyma, 3 kalifornia paprika (piros, zöld, sárga), 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, 1 csomag fajitas füszerkeverék itt találod , 3-4 gerezd fokhagyma, tejföl, 20dkg reszelt sajt

Előző nap 1 dl olajat összkeverjük a föszerkeverékkel, fokhagymával, borral elkeverjük és belerakjuk a csibemellet.Másnap wokban hevitünk egy kis olajat és megpiritjuk a húst, beletesszük a csikokra vágott paprikát és a hagymát. A zöldségek maradjanak ropogósak. Egy lime levét rácsvarjuk ha levettük a tüzről.

Salsa

Hozzávalók:

50 dkg érett paradicsom, 2 chillipaprika, 4 nagy fokhagyma gerezd, só, bors

A paradicsomot lenyúzzuk, durvára vágjuk és serpenyőbe rakjuk. Rádobjuk a felaprított chillit, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összefőzzük és hagyjuk kihülni.

Kell még

Apróra vágott paradicsom, tejföl, avokádókrém, babpüré

Fajitas füszerkeverék

koriander, kurkuma, bazsalikom, cayenne bors, fekete bors, fokhagyma pr, oregánó mozsárba összetörni.

Avokádó krém (guacamole)

2 puha avokádó, 1 kis fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma,1 chillipaprika, 1 zöldcitrom, 1 dl tejszín, só, bors

Az avokádót kettévágom és kikanalazom a húsát, villával összetöröm és meglocsolom a limeval. A hagymát felaprítom, a fokhagymát átnyomom, a kimagozott chillit apróra vágom és beleteszem a pürébe, ráöntöm a tejszínt és botmixerrel összepürésítem, megsózom, megborsozom.


                                         Mexikói csirke


Hozzávalók:

400 g csirkemell, 5 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 hagyma, 50 g vörösbab konzerv, keményítő, 3 kanál szójaszósz, só, bors, olaj

A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felaprítjuk. A húst keményítővel összekeverjük, majd szójaszószt öntünk rá. Paradicsomot, paprikát kis darabokra vágjuk. A forró olajon megpirítjuk a hóst, hozzáadjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. Fedő alatt pároljuk. Ha kész hozzáadjuk a babot és még egy kicsit pároljuk. Főtt rizzsel kiváló.


                                        Chilli con carne


Hozzávalók:

2 kanál olaj, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pirospaprika, 1 kanál darált pirospaprika, 1 kanál tört köménymag, 500 g marhahús, 200 ml marhahúsleves, 1/2 teáskanál majoranna, 400 g paradicsom, 1 teákanál chilli, 1 kanál barna cukor, 400 g konzerv vörös bab, só, bors

A hagymát megpirítjuk egy kis olajon, 5 perc után hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felkockázott paprikát, darált paprikát, köménymagot. Belerakjuk a darált húst és megpirítjuk. Hozzáadjuk a levest és a lehámozott paradicsomot. Megszórjuk majorannával, cukorral, sóval, borssal. Hozzáadjuk a chillit és fedő alatt főzzük 20 percet. Hozzáadjuk a babot és még 10 percig főzzük. Kenyérrel tálaljuk.


                                 Darált húsos texasi krumpli

                                               Tex-mex

5 nagy krumpli, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 ek olaj, 50 gkg darált sertés és marhahús keverve, 2 ek paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, cazenne bors, 10 dkg rerszelt sajt, 2 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyem zöld, fehér bors

A krumplikat héjában 25-30 percig főzzük, a hagymákat apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük a darált húst, megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és együtt sütjük. Belekeverjük a paradicsompürét, sóval, borssall ízesítjük, majd belekeverjük a paradicsom konzervet és a forrástól számítva 10 percig főzzük, Cayenne borsal füszerezzük. A meghámozott krumplit félbe vágjuk és a vajjal kikent tüzálló tálba rakjuk. A húst elosztjuk rajta, tejfölt rakunk rá és megszórjuk sajttal. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. Petrezselyemmel megszórjuk.


                    Rizsfelfújt paprikával, kukoricával és sajttal

Hozzávalók:

220 g rizs, 2 ek olaj, 1/2 l csirkehúsleves, só, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 fokhagymagerezd, 125 g mozzarella, 1 kukoricakonzerv, vaj, 3 ek reszelt ementáli

A rizst átmpssuk és lecsepegtetjük, olajon megpirítjuk és felöntjük levessel, megsózzuk és 15-20 percig főzzük. A hagymát, paprikát kockára vágjuk és összekeverjük. A mozzarellát is felkockázzuk. A hőálló tálat kikenjük vajjal és beleöntjük a rizs felét. Rászórjuk a hagyma-paprika keveréket, mozzarellát, kukoricát és befedjük a maradék rizzsel. Megszárjuk vajdarabkákkal és reszelt sajttal, 30-40 percig pirosra sütjük 200 fokos sütőben. Lehet bele chillit is szórni.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 54
Heti: 161
Havi: 1 399
Össz.: 584 406

Látogatottság növelés
Oldal: Mexikói ételek
Receptpalota - © 2008 - 2024 - receptpalota.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »